Dag 6, beetje reorganiseren en prepareren
28 april 2025 - Kathmandu, Nepal
Vandaag hebben we lekker uitgeslapen en we worden echt pas van de wekker wakker. We hebben om negen uur met Raby afgesproken want hij moet vandaag de trekkingpermits regelen. Vijf over negen belt hij me op om te zeggen dat hij wat later is. Joh! Tien over negen sjokt hij binnen. Hij heeft onze paspoortgegevens nodig voor de aanvraag van de permits. Wij hebben al jaren een geplastificeerd kaartje van ons paspoort. Ideaal als je je paspoort moet afgeven voor het een of ander.
Met Fabienne haar neus gaat het steeds beter. De korsten vallen er al beetje bij beetje af. Met haar arm is het nog even afwachten. Haar arm ziet echt bont en blauw. Als we de foto’s hebben opgestuurd naar Fred R. die gepensioneerd fysiotherapeut is, en de röntgenfoto’s heeft bekeken, krijgen we geen alarmerende berichten in een ‘app consult’, maar wel wat adviezen. Toch fijn om deze bevestiging op deze manier te krijgen. Het zal zeker de eerste dagen nog een beetje pijnlijk zijn maar we hopen dat het steeds beter zal gaan.
We maken met Raby een plan de campagne. We besluiten om morgenochtend met de jeep iets verder door te rijden en dan meteen een stuk te lopen. We moeten dan wel meteen een klein stukje ‘steep up’ volgens Raby. We proberen zo aan het eind van de trekking een dag extra over te houden om aan alle eetverplichtingen te kunnen voldoen 😃. Dat betekent wel dat Raby een echte four wheel drive moet reserveren vandaag.
Fabienne heeft van Raby een prachtige koningsblauwe cashmere sjaal gehad omdat het vandaag ‘Moederdag’ is. Ontzettend lief natuurlijk. We lopen met Raby langs Durban Square waar de prachtige en bekende hindoetempels staan, richting een winkel in de Durban regio omdat we nog een Bhudda willen kopen. Ai, jammer de winkel is dicht vanwege Moederdag. Onderweg wel weer prachtige foto’s gemaakt.
Nadat we alles hebben geregeld gaat Raby de permits en jeep regelen en gaan wij een broodje eten bij Pumpernickel. Pumpernickel bestaat al sinds 1986 en is de eerste koffiezaak in Kathmandu en inmiddels zijn er heel veel van dit soort koffiezaken. Hoewel de naam Duits aandoet is de bakkerij opgericht door een Nepalese familie.
Het zal eens niet zo zijn. Het begint te regenen en de verwachting voor deze regio is niet best voor de komende dagen. We hopen dat Langtang beter is. We gaan het zien. Als we zitten te eten wordt de regen heftiger en barst het onweer in de verte los. We zijn niet verbaasd 😧.
Omdat we de 8e mei zijn uitgenodigd bij Dhruba thuis bestellen we bij pumpernickel een taart om mee te nemen. Het is een gekte van belang in de winkel. Komt uiteraard door Moederdag. Bezorgscooters rijden af en aan met taarten. Als we vertellen dat we morgen op trekking gaan krijgen we twee brownies mee van Derdre voor onderweg.
De middag gebruiken we om de kaart van Langtang te bestuderen en onze tassen te herinpakken. Wat nemen we mee en wat laten we achter in het hotel. We proberen zo efficiënt mogelijk te pakken. Zoals onze volgers die ook regelmatig in de bergen lopen wel weten, is het beter om laagjes over elkaar aan te trekken tegen de kou. En als het goed gaat lopen we toch al snel weer naar 4800 meter. Omdat we vrij snel stijgen moeten we ook snel beginnen met de Diamox tegen eventuele hoogteziekte.
We gaan ook nog even langs Bikash van de sjalenwinkel. Zijn vrouw, Dwala hadden we al gedag gezegd en onze stroopwafels afgegeven. We moeten natuurlijk wel weer even wat drinken. Bikash heeft in twee dagen het hele pak stroopwafels op. Fabienne neemt koffie en ik thee. Het blijft stom van ons om er niet bij te zeggen ‘no sugar’. Zowel de thee als de koffie zijn mierzoet maar wij doen alsof we het heerlijk vinden.
Morgen vroeg ontbijten want om 07:30 zou de jeep voor ons hotel moeten staan😳. Het is leuk dat we de trekking gaan doen samen met het hele coördinatieteam van de stichting. Jit en Raby gaan mee als gids en Sanu als porter.
Terwijl ik dit schrijf is het zondagmiddag 17:00 uur en regent het. Maar ondanks het weer hebben we er heel veel zin in. Het is ook voor ons, door andere reizen, toch ook al weer twee jaar geleden dat we hebben gelopen in de prachtige Himalaya. Vanavond nog even eten bij restaurant Gaia en dan op tijd naar bed.
Vanaf morgen is het de vraag of we nog wat op het blog kunnen plaatsen. Ik heb een Nepalese sim gekocht en genoeg mb’s dus het zou moeten lukken, maar het is de vraag of we voldoende bereik hebben in de bergen. We gaan het zien. Laten we hopen dat het gaat lukken.

Veel succes en geniet van de trekking!
We wensen jullie een hele fijne trekking door het prachtige Langtang! En Fabienne....zet 'm op, succes gewenst!
En wat lief dat Fabienne een Moederdag cadeau heeft gekregen 😊. Grappig dat ze dat in Nepal ook vieren.
Ben benieuwd of de simkaart werkt in de bergen en dat we kunnen genieten van de trekking (op papier)
Heel veel succes en ga genieten