Dag 4, en weer terug naar huis
15 april 2025 - Schiphol Airport, Nederland
Vanmorgen vroeg op, want we willen niet te laat klaar staan. Stel je voor dat de hele KLM crew moet wachten op ons. Dat wil je niet. De bus naar de luchthaven vertrekt om 09:00 uur. Als het allemaal goed gaat vertrekken we om 11:00 uur. De kans dat we ook vandaag weer gewoon mee kunnen is groot. Gelukkig anders zouden we toch alleen moeten achterblijven, want Jos moet gewoon werken natuurlijk. We rijden met de KLM crew in de bus mee naar de luchthaven. Het blijft toch altijd wel een bijzonder en imposant gezicht als zo’n blauwe colonne statig met elkaar door de vertrekhal marcheert. Bij het inchecken is het altijd spannend of we naast elkaar kunnen zitten. Misschien wel weer comfort Class. Dat zou wel heel lekker en fijn zijn. En naast elkaar is dan helemaal top en dan zouden we wel heel erg veel mazzel hebben. Bagage inleveren, geen powerbanks in het ruim, geen water in de handbagage. Je zou zeggen, dat weten we nu wel na al dat vliegen. Maar het blijft altijd raar dat het in alle landen weer anders is. Gelukkig geeft de scan bij onze bagage groen licht. We krijgen onze boarding pas van de glimlachende grondstewardess met ons paspoort. Huh, seat 3D en Fabienne 3G. Dat is wel heel erg voorin. Tjemig wat een mazzel, dat is dus business class. Niks economy, zelfs geen comfort class maar business. Yeah!!!
Het is wel heel luxe en leuk dat je dan via de ‘priority lane’ kan boarden. Geen rijen, niet wachten maar gewoon rustig de lange rij ongeduldige mensen passeren om aan board te gaan. Het is dan natuurlijk de kunst om een beetje verveeld te kijken en te doen of je dagelijks vliegt.
Aan board worden we verwelkomd door Jos die bijna altijd in de business class werkt. Hoewel we de hele bemanning de afgelopen dagen hebben leren kennen doen zo ook naar ons heel professioneel. Keurig en héél voorkomend.
We krijgen meteen een drankje aangeboden. Of ik een glaasje champagne blief. Nou ja het is pas kwart voor elf, maar tja ik ben er nu toch dus sla ik maar niet af. En ik moet zeggen het smaakt best lekker. Gelukkig heb ik een goed bodempje gelegd bij het ontbijt. Fabienne neemt een blauwe mocktail, zonder alcohol dus. Is ook lekker, zegt ze.
Als we goed en wel zijn opgestegen en de riemen weer los mogen wordt het volgende drankje aangeboden. Nou ja doe dan maar een wit Spaans wijntje. Ik krijg er meteen een lekker schaaltje nootjes bij. Of ik al een keuze heb gemaakt uit het menu. Keuze gemaakt? Tjemig ik moet wel oppassen niet de hele tijd als een onbenul over te komen zeg. Ik kijk geïnteresseerd in de menukaart en kies een goed wijntje van de wijnkaart. Ik ga voor een soepje als voorgerecht, de proeverij van delicatessen en een kaasbordje na. Fabienne heeft tonijn als voorgerecht en een lasagne. Wat een verwennerij. Zo is vliegen geen straf zeg. Zal wel even wennen zijn volgende week weer in de economy class naar Nepal, maar is ook goed hoor.
Onderweg is de luxe iets waar je snel aan went. Om de zoveel tijd komen de dames vragen of het je aan niets ontbreekt. Ook de senior purser komt bij iedereen even langs, maakt een praatje en informeert of alles naar wens is. Nu hebben wij al heel veel gereisd maar van mij krijgt het KLM personeel voor aandacht, verzorging en kwaliteit toch wel een dikke plus ten opzichte van de overige maatschappijen. Echt top hoor, chapeau.
We worden onderweg de gehele vlucht geweldig verzorgd. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het wel krijgen van de dames. Je komt dus echt niets te kort. Ben blij dat ik straks met de trein verder naar huis moet. We hebben onderweg zo hier en daar wel wat turbulentie gehad en dat is toch wel riskant met al die echte glazen. Maar zoals we dat op de heenreis ook al merkten, hoe meer je voorin zit hoe minder je last hebt van de turbulentie.
Ondanks het hele slechte weer in Beijing zijn het toch vijf geweldige dagen geweest met Jos en Fred. We hebben dan wel niet alles kunnen zien wat we wilden zien maar het was super gezellig en we hebben zo toch een hele leuke korte vakantie gehad. En als je deze keer nog niet alles hebt kunnen zien, tja dan moeten we eigenlijk ………..😉.
We landen om vijf over vijf op Schiphol en hebben een geweldige vlucht gehad. In de ontvangsthal nemen we hartelijk afscheid van de KLM crew. En hup met de trein naar huis.
Het was voor ons weer geweldig leuk om bij deze korte onverwachte reis toch nog zo veel reacties op onze verslagen te krijgen. Het was wel even een dingetje om ‘s-avonds na een drukke dag nog even een blog te schrijven, maar het is toch weer gelukt. Tot een volgend blog.
(We hopen vanaf volgende week vanuit Nepal een blog te kunnen plaatsen. Zal niet dagelijks lukken maar we gaan het proberen)

Fijn dat jullie heerlijk in de Business class terug konden vliegen.
Wel thuis 😘
Nu even uitrusten en je klaar maken voor de reis naar Nepal. Zal ook weer bijzonder zijn. Ik kijk al uit naar alle verhalen.
Ik kijk uit naar jullie Nepal avontuur.
Slaap lekker straks.
Ik verheug mij alweer op je volgende blog.
Leuk, hoor, zo’n onverwacht tripje naar de andere kant van de wereld.
Op naar Nepal! Ook altijd weer leuk en mooi.
Het was leuk om weer van jullie belevenissen en abnormaliteiten mee te kunnen genieten. Heel benieuwd ben ik naar jullie as. belevenissen in Nepal. Doen jullie al die lieve mensen in Thulo Parsel de heel hartelijke groeten. Met veel plezier denk ik terug aan onze wandeltochten door Mustang en rond de Manaslu.