Dag 0

5 oktober 2025 - Schiphol, Nederland

We gaan weer een paar dagen fietsen in Spanje. We hebben ons lang afgevraagd of we van deze reis nou weer wel of niet een blog moesten gaan bijhouden. Het is tenslotte al weer onze zesde fietsreis in Spanje, dus wat kan er nou nog geschreven worden? En na het debacle in India begin dit jaar, toen we door voedselvergiftiging van Fabienne naar huis moesten, zal Spanje toch een geruststellender bestemming zijn. Spanje is natuurlijk superleuk voor Fabienne die, naar mijn indruk, inmiddels bijna vloeiend Spaans spreekt.

Na het weer eens lezen van onze eerdere blogs, op een regenachtige dag in augustus in de Pyreneeën waren we er uit. Het is toch wel heel leuk om de vorige belevenissen terug te lezen en herinneringen op te halen die we al weer waren vergeten. Of misschien wel gewoon wilden vergeten. Zo al lezend besloten we met een glimlach allebei dus: “we gaan gewoon weer een blog bijhouden.”

De regenachtige dag leende zich ook prima om alvast wat zaken voor onze reis te regelen. Dozen om de fiets in te pakken kopen we weer op Schiphol. Straks nog even de voorraad checken natuurlijk, hotel Sevilla is geregeld, check, Pedro onze chauffeur voor transfer naar hotel is geregeld, check, hotels eerste drie fietsdagen zijn geregeld, check. Nou, zegt Fabienne, dan maar vast eens kijken naar hotels voor dag vier en vijf. Hmmmm, huh, hè, grrpfff. Het tikken op de iPad wordt wat driftiger aan de andere kant van de caravan. De bloeddruk bij Fabienne stijgt naar ongezonde hoogte. De kleur op haar gezicht verandert langzaam. In Jaen en Jodar weet ze geen hotel te krijgen. Ze gaat zelfs even bellen met een hotelletje. Nada, todo ocupado, noppes, komt er aan de andere kant van de tafel driftig gesticulerend uit. Kijk, dit is tenminste Spaans dat ik ook begrijp. Hier hoef je geen Sanchez of Guillermo voor te heten.

Blijkt het een van de vele regionale feestdagen te zijn en moeten die Spanjolen er ook zo nodig met familie massaal op uit én is er ook nog een bruiloft in Jodar. Maar Fabienne is natuurlijk niet voor één gat te vangen. Uiteindelijk hebben we een appartementje voor het luttele bedrag van €153,00 in Jaén en de volgende dag een heel huis van een Spanjaard voor €95,00 die waarschijnlijk (voor de helft) zelf in dat hotel zit dat wij wilden boeken. Maar goed we zijn weer even uit de zorgen. De eerste week is rond. We kunnen met een gerust hart vertrekken. Oh ja misschien dan ook toch alvast het beroemde Alhambra in Sevilla maar alvast even boeken. Nee hè: VOL TOT 12 NOVEMBER! Gelukkig hebben we het 21 jaar geleden al eens gezien.

Om zoveel mogelijk risico’s zoals wegblokkades of demonstraties te voorkomen gaan we met de trein een beetje vroeg naar Schiphol. Men vond het namelijk geinig om precies op 5 oktober een ‘rode lijn’ demonstratie te houden in ….. Amsterdam.  We vertrekken toch even iets eerder dan normaal🤨. Maar het positieve nieuws is dat het 33 graden is in Sevilla.

1. Marleen:
    5 oktober 2025
    Leuk hoor dat jullie weer een blog gaan bijhouden, ik ben er een fan van 😁🙏👍
  2. Joke Barg-de Niet:
    5 oktober 2025
    O wat super dat jullie naar Spanje gaan en weer een blog bij gaan houden. Ik lees jullie blog graag. Heel veel plezier!
  3. Marleen:
    5 oktober 2025
    PS En heel lekker die 33°C alhowel misschien wel warm om dan ook erbij te fietsen 🫡 Hier in Vietnam is het steeds 30°C-33°C en zelfs met rustig lopen loopt het water van me af 🫣
  4. Arja Grooteman:
    5 oktober 2025
    Ha ha begin is al weer leuk( voor ons dan om te lezen). We gaan jullie weer volgen.
    Goede reis en veel plezier met de fietskilometers.
  5. Frans en Til:
    5 oktober 2025
    Ook ik vind het leuk jullie ook dit keer weer te volgen!
  6. Francis:
    5 oktober 2025
    Veel plezier en het zal ook nu wel weer leuk zijn de verhalen te lezen.
    We hebben er ook gefietst en weten hoeveel klimmen er in de route zitten.
  7. Andrea:
    5 oktober 2025
    Wat leuk om weer een beetje met jullie mee te reizen. Die 33 graden trek mij wel.
    Goede en gezonde reis!
  8. Wimco Danja:
    5 oktober 2025
    Veel plezier. We gaan jullie zeker weer volgen. Groet uit de mooie Dordogne.
    Wimco en Danja.
  9. Yvonne van B:
    5 oktober 2025
    Wat een leuke verrassing, ik kijk al uit naar de verhalen.
  10. Singa:
    5 oktober 2025
    Ik ben er niet bang voor dat jullie niets te vertellen hebben in jullie blog,ondanks dat jullie er al 8 keer geweest zijn.
    Wij kijken er weer naar uit.😘
  11. Henk Broekhuis:
    5 oktober 2025
    Ik ga ze zeker weer lezen. Goede reis en blijf gezond.
  12. Yvonne Mateeuwsen:
    5 oktober 2025
    Ok kijk weer uit naar jullie verhalen, geen last van grote tijdverschillen en laat nou net mijn proefabonnement ad op 6 oktober afgelopen te zijn. Ik zie allemaal voordelen. Fijne gedacht dat alles de eerste week geregeld is inclusief.het weer.
    Liefs Von
  13. Den Heijer Kees:
    5 oktober 2025
    Ik snap dat jullie twijfelen over veel zaken , jullie hebben bijna GEEN ervaring in andere landen laat staan Spanje wat staat er wel allemaal niet te gebeuren en wat voor verrassingen zijn er wel niet te verwachten en dan ook nog die andere taal !!!!!! Gezien het verleden maak ik me GEEN ENKELE ZORG over jullie , jullie hebben in het verleden al zoveel hindernissen overwonnen dus ook deze reis Spanje zal wel weer een succes worden IK KAN NIET WACHTEN OP JULLIE MOOIE VERHALEN groetjes Kees
  14. Liesbeth:
    5 oktober 2025
    Heel veel plezier Hans en Fabienne! Heb naar jullie gezwaaid vanuit de rode lijn! 👋🏽
  15. Fabienne:
    Oh was jij dat😉
  16. Rineke:
    5 oktober 2025
    Leuk om jullie weer te volgen. Veel veilige fietskilometers.
  17. Iet:
    5 oktober 2025
    Heerlijk, zo’n reis. Geniet en maak samen mooie herInneringen!
  18. Jacquelijne:
    5 oktober 2025
    Weer heerlijk iedere dag weer een verhaal! We kijken er naar uit! Fijne vakantie!
  19. Magda Buytaert:
    5 oktober 2025
    joepie, opnieuw elke morgen een fantastisch reisverhaal lezen. Hopelijk met veel positief nieuws, de temperatuur is al top.
  20. Pieter:
    5 oktober 2025
    Veel plezier de komende reis in Spanje. Ik ben weer benieuwd naar jullie verhalen
  21. Frans en Til:
    6 oktober 2025
    Leuk jullie weer te kunnen volgen.
    We wensen jullie een reis die aan alle verwachtingen voldoet.
  22. Koert:
    8 oktober 2025
    Ha, de zesde keer Spanje. Nou, Iberisch schiereiland verveelt nooit.
    Fabienne en Hans, geniet.